מסחטת מיצים מעבדת את הפירות והירקות האהובים עליכם ומפרידה בין העיסה ובין המיץ - כתוצאה מכך נוצר משקה פחות סמיך, דחוס וכזה שעובר באופן חלק יותר בחך. בלנדרים, לעומתם, יוצרים מיקס בין מרכיבים שלמים או מוכנים מראש, ולרוב נזדקק לרכיב נוזלי שישתתף בהכנה, כמו מים או מי קוקוס, שתפקידם להוביל את המזון בקלות אל הלהב.
בכל אחת מהאפשרויות תוכלו להכין מיצים ושייקים בריאים וגם שלל מתכונים נוספים, כשלרוב השיקולים ישתנו בין הרכיבים שאתם אוהבים, תדירות השימוש ורמת הניקוי הנדרשת בתום ההכנה.
כמה דברים שכדאי לברר לפני הרכישה
הכנת משקה בריא – תלויה בדרגת המהירות שתגדירו
אם חשוב לכם לשתות מיצים בריאותיים, ישנן מסחטות מיצים עם הגדרות מהירות משתנות, שמאפשרות להגדיר את המהירות המתאימה לסוג הפרי או הירק - וכך ליהנות מיותר מיץ ופחות פסולת.
טחינה של עשבי תיבול, אגוזים וירקות
מי שמעוניין בטחינה מסוג זה, כדאי שיבחר בבלנדר עם כד מרובע, שיעניק אחידות לכל המרכיבים כשחלקיקי המזון נחבטים בדפנות וחזרה אל הלהב. בלנדר עם להב רחב מאופיין גם ביכולת גריפת מזון רבה יותר, וכך הרכיבים נטחנים מהר יותר ובאופן אחיד.
קלות הניקוי והשימוש במכשיר
ככלל, כל חלקי הבלנדר או מסחטת המיץ יכולים להיכנס למדיח הכלים בקלות. אם אתם מתכננים להשתמש בתדירות יומיומית במכשיר, מומלץ לבחור בדגם עם חלקים המתפרקים ומורכבים בקלות ביד, כמו בלנדר נינג'ה או מסחטת מיצים של חברת Braun, מג'ימיקס וכדומה.
הכנת מטבלים תוצרת בית או חלב צמחי
בלנדר המציג ביצועים גבוהים הוא המכשיר הטוב ביותר להכנת חלב צמחי המבוסס על אגוזים, קטניות או דגנים (כמו שיבולת שועל, שקדים או חלב אורז). אם אתם מתכננים להכין מטבלים ורטבים תוצרת בית, כמו חומוס או מטבלי ירקות שונים, מעבד מזון יהיה הפתרון הטוב ביותר עבורכם.
אילו סוגי בלנדרים יש?
בלנדר אישי
בלנדר המאפשר לשתות מאותו הכלי שבו הכנו את המשקה, לנוחות, יעילות וניידות מלאה. לרוב קיבולת הכד נעה בין 600 מ"ל לליטר, הוא מאופיין בעיצוב קומפקטי ולכן מצוין למטבחים שבהם אין מקום אחסון רב ולעיתים מצויד בקנקנים נוספים. אידיאלי להכנת משקה אחד או שניים בכל שימוש.
בלנדר מוט
מאפשר טחינה חלקה של מרכיבים רבים, לשימוש ידני וללא קנקני אחסון או טחינה. הקומפקטיות שלו ועוצמתו מאפשרים להכין שלל מחיות, בלילות ורטבים בקלות וגם לטחון מרקים בסירים שבהם הוכנו.
בלנדרים סטנדרטיים
בלנדר בעל נפח גדול יותר מבלנדר אישי, עם קנקנים בקיבולת של עד שני ליטרים. בשילוב מנוע גדול יותר והספק גדול יותר, ניתן להשתמש בו גם למשימות הדורשות עוצמה רבה יותר, כמו כתישת קרח.
בלנדרים מקצועיים
בלנדרים בעלי ביצועים גבוהים המיועדים לאנשים המבקשים להשיג תוצאות איכותיות יותר מהשימוש בבלנדר, למגוון משימות - החל מהכנת משקאות והכנת מרקים טחונים ועד לעיבוד מזון. בבלנדר מקצועי המנועים יהיו בעלי הספק גבוה ויאפשרו עבודה מהירה וקלה, המכשיר יהיה רב תכליתי והמנוע יעניק תוחלת חיים ארוכה לבלנדר.
לאילו תכונות חשוב לשים לב בעת הבחירה?
- סוג הקנקן: בין אם אתם רוכשים מסחטת מיצים ובין אם בלנדר, יש כמה פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון. ראשית, שימו לב לסוג החומר שממנו עשוי קנקן הקיבולת. שני הסוגים הנפוצים ביותר הם זכוכית ופלסטיק מסוג פוליקרבונט. הפלסטיק נחשב לחזק יותר מזכוכית, והוא לא ישבר גם אם ייפול בטעות. בנוסף, בחירה בקנקן מרובע תסייע לחלקיקי המזון לקפוץ מהדפנות אל הלהבים וכך מיזוג הרכיבים יהיה אחיד ומהיר יותר.
- להבים: ככל שהלהבים יהיו חדים ואיכותיים יותר, כך המזון יטחן בקלות רבה יותר ובאופן אחיד. גם מיקום הלהב אחראי לתוצאות. כשקצוות הלהב ממוקמים בחלקו העליון של המכשיר, המזון מתקרב אליהם בצורה נוחה יותר. כשהלהב מכסה את מלוא רוחב הקערה, כך נמנעים ריכוזי מזון שאינם נטחנים.
- פונקציות שימוש מהירות: הפעלת הבלנדר או מסחטת המיצים נעשית קלה יותר כשיש הגדרות שימוש מהירות, בלחיצת כפתור, כמו גם טיימרים ותוכניות אוטומטיות.
- רעש: הצליל הבוקע מהבלנדר או ממסחטת המיץ לא שקט, בלשון המעטה - וזה לגמרי נורמלי. רעש הוא חלק בלתי נפרד מכלי חשמלי בעל עוצמה גבוהה, אך יש מכשירים הנחשבים לשקטים יותר בהשוואה לאחרים.