מהו תנור משולב?
תנור משולב מתפקד כיחידה אחת הכוללת שני מוצרים: כיריים ומתחתיהן תנור אפייה, כשלמעשה הכיריים (חשמליות או מבערי גז) עומדות על התנור. תנור משולב כיריים הוא המקבילה הקלסית של תנורי הגומחה או תנורי הבילד-אין. כיום ניתן למצוא תנורים משולבים במגוון רחב של עיצובים וסגנונות, החל מיחידות צרות יחסית המתאימות לנישות קטנות ועד לתנורים גדולים מאוד בעיצוב תעשייתי, המתאימים למטבחים גדולים, בשלנים וחובבי העיצוב.
מה היתרונות של תנור משולב?
- שטח – תנור משולב מומלץ בעיקר משיקולי חיסכון במקום. הן התנור והן הכיריים ממוקמים באזור אחד במטבח, אחד על השני, כך שאין צורך לדאוג לשטח נפרד לתנור וגם לכיריים.
- תקציב – לתנורים משולבים רבים נלווה תג מחיר נמוך יותר, כיוון שמדובר בשני מכשירים ביחידה אחת.
- גודל – רוב התנורים המשולבים מציעים נפח גדול יותר בהשוואה לתנורים מובנים, ולכן הם מתאימים מאוד למשפחות גדולות וחובבי בישול, כמו גם למי שאוהב לאפות מספר מנות במקביל.
- עיצוב – אם בעבר תנור היה מכשיר פרקטי המשמש לאפיית אוכל והכנת תבשילים שונים בלבד, הרי שהיום ניתן דגש מיוחד גם לפן העיצובי של התנורים השונים. גם בתנור משולב העיצוב תופס מקום של כבוד, וניתן לבחור מבין מגוון רחב של צבעים, גדלים, גימורים וסגנונות את התנור המתאים לסגנונכם האישי וליתר חלקי המטבח, כמו קולטי אדים, מקרר ומכשירי חשמל נוספים.
- קלות תחזוקה – קל מאוד יחסית לנקות תנורים משולבים וגם לתקן את התקלות המתעוררות בהם בעת הצורך, בשל העובדה שמדובר ביחידה אחת עם מכניקה פנימית אחידה.
איזה תוכניות הפעלה קיימות בתנור משולב?
בבואכם לבחור את התנור המתאים לכם, כדאי לשים לב לתוכניות ההפעלה השונות הקיימות בו ולוודא שהן מתאימות לצורכי הבישול והאפייה שלכם. בתנור משולב, בדומה לתנורים אחרים, יש כמה תוכניות הפעלה בסיסיות, שאותן משלים וסת הטמפרטורה. ברמה הבסיסית ביותר יהיו בתנור שני גופי חימום – גוף חימום עליון וגוף חימום תחתון, ולרוב הם יספקו את הצורך הרווח בבישול ואפייה של מזונות שונים. אם אתם יודעים שהתנור ישמש אתכם יותר מהרמה הבסיסית ואתם רוצים להשקיע בפונקציות נוספות, תוכלו לבחור בתנור מולטי סיסטם, שבו יהיו פונקציות של בישול טורבו המאפשר ליהנות מדרכי אפייה נוספות.
לפניכם מספר התוכניות הנפוצות ביותר:
- אפייה עליונה ותחתונה – זוהי האפייה הסטנדרטית והנפוצה ביותר, שבמהלכה החום מתפזר בתנור באופן שווה.
- גריל – באמצעות גוף חימום נוסף הממוקם בחלקו העליון של התנור, מוקרן החום ישירות על חלקו העליון של המזון וכך מתקבלת צריבה המתאימה למאכלי גריל שונים (בשר, עוף, ירקות וכדומה).
- טורבו – כשמפעילים אותו גורמים למאוורר המותקן בחלקו האחורי של התנור לפעול ולפזר את החום בצורה שווה בתא. בצורה זו מופעל חום רב יותר בחלל התנור.
- וסת הטמפרטורה – רוב התנורים המשולבים מציעים טמפרטורה הנעה בין 50-250 מעלות, דבר שנותן מענה לרוב המוחלט של המנות הנאפות או מתבשלות בתנור. יש מנות שלצורך הכנתן נדרשת טמפרטורה גבוהה יותר, דוגמת פיצה או נתחי בשר מסוימים. במקרה כזה רצוי לבחור בתנור עם אפשרות בחירה של טמפרטורה גבוהה יותר.
כיצד לבחור את הכיריים הנלוות?
כשאנחנו בוחרים תנור משולב אנחנו לא בוחרים תנור בלבד, אלא גם כיריים. חשוב לשים לב שגם הכיריים הנלוות איכותיות מספיק ומתאימות גם הן לצרכים שלנו. תוכלו למצוא כיריים המופעלות באמצעות חשמל (אינדוקציה / גופי חשמל) או כירות גז, כשרוב התנורים המשולבים יציעו מבערי גז. שימו לב שהכיריים מתאימות לכמויות המזון שאתם בדרך כלל מבשלים, שסוגי המבערים מספקים אתכם, שהמרחק ביניהם מתאים לגדלי הסירים שיש לכם ושהם מאפשרים ניקוי פשוט וקל בעת הצורך.
באתר תוכלו למצוא מגוון תנורים משולבים של המותגים המובילים בעולם:
תנור משולב Sonab, תנור משולב CONSTRUCTA, תנור משולב AEG ועוד המון. רכשו באתר במחירים אטרקטיביים ובחווית קנייה מהנה.