מסורת פוגשת טכנולוגיה
יש משהו מיוחד שקורה במפגש בין פחמים לוהטים לחומרי גלם טובים. הארומה המשכרת, העסיסיות הנהדרת והעובדה שמדובר ב"טכנולוגיה" מסורתית ועתיקה כל כך, הם חלק מהסיבות לכך שרבים ממשיכים לבחור בגריל פחמים הישן והטוב – אך עם טוויסטים שהופכים אותו למשובח במיוחד. הסקירה שלפניכם תסייע לכם להבין אילו סוגי מנגל פחמים קיימים וכיצד תוכלו לבחור את הדגם המתאים לכם ביותר.
אתם מגדירים את הצורך, אנחנו מבצעים!
השלב הראשון בדרך לבחירת מנגל חדש עוברת בהגדרת הצרכים שלכם. אלו הפרמטרים שיש לבדוק:
תדירות שימוש שלכם במוצר
השטח הקיים ברשותכם להצבת המנגל
מנגל שישמש אתכם באופן עיקרי או נלווה לצד מעשנות בשר איכותיות.
מקום לאחסון ציוד למנגל
דגם שכולל אחסון או שטח עבודה נוסף על הקיים ברשותכם
ברגע שתבררו את כל הפרמטרים הללו תדעו טוב יותר איזה מנגל מתאים טוב יותר לצרכים שלכם ואז תוכלו לשוטט בין שלל הדגמים שלנו ולבחור את האחד הנכון ביותר עבורכם.
מגוון סוגים, אינספור אפשרויות
לצד גריל הפחמים המוכר והאהוב, יש סוגי גרילי פחמים נוספים. הינה מה שכדאי לדעת עליהם:
- גריל מעוגל
גריל מעוגל, המזכיר בצורתו צורת קומקום, הוא אחד מסוגי הגריל הפופולריים ביותר. בדרך כלל הוא יצויד באגן קעור שבו ימוקמו הגחלים, והודות לצורתו האובלית ומיקום הגחלים – הוא גם מוליך חום בצורה טובה וגם שומר על טמפרטורה גבוהה לכל אורך זמן הצלייה. לרוב, משטחי הצלייה של גרילי פחמים מסוג זה יהיו קומפקטיים יותר, ולכן יתאימו בייחוד לאלו מכם שאוהבים להדליק את המנגל גם עבור כמויות קטנות. - גריל בצורת חבית
העיצוב ה"חביתי" של המנגל הזה מעניק לו יתרון משמעותי: שטח בישול גדול וקיבולת גבוהה של מזון מסוגים שונים. כך תוכלו לצלות מספר סוגי מזון בבת אחת, כמו גם לארח קבוצות גדולות של אנשים. בנוסף, גריל בצורת חבית יעיל מאוד לעישון או לבישול איטי. בשל גודלם, הם נוטים להיות פחות ניידים מהדגמים האחרים. - גריל קרמי
גריל קרמי מעוצב בצורה אובלית, דומה לביצה, והוא נקרא גם "גריל קמאדו", על שם סוג מסוים של כיריים יפניות. הודות לצורתו הייחודית, הן ויסות החום והן השמירה על הטמפרטורה הרצויה נעשים יעילים מתמיד ולרוב המזון יתחמם מהר יותר. גרילים קרמיים לרוב יהיו עמידים מאוד אך גם כבדים למדי, זאת בשל דפנות הקרמיקה שלהם. נוסף על כך, ניתן לבשל ולעשן סוגים רבים של מזון בגריל זה, אפילו מנות בצק נהדרות כמו פיצה!
כיצד נבחר רשת צלייה?
<לכל דגמי הגריל יש רשתות צלייה שעליהן מונח המזון. לרוב הן יהיו עשויות מחומרים כמו פלדה, ברזל יצוק ואפילו פורצלן. הינה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כדי לבחון את רשתות הצלייה השונות:
פלדה ונירוסטה – נוטים להיות אטרקטיביים מאוד מבחינת מחיר. לנירוסטה יש תכונות עמידות גבוהות יותר והמזון ידבק אליה פחות בהשוואה לפלדה פשוטה.
ציפוי חרסינה – נחשבים לעדינים יחסית ולכן אין לנקות את רשת הצלייה מצופת החרסינה עם חומרים קשים
ברזל יצוק – נחשבים לעמידים ויעילים ביותר בפיזור ובשימור החום. לרוב הבישול יהיה בהם מהיר יותר אך גם התחזוקה תהיה רבה יותר בהשוואה לרשתות צלייה אחרות.
להתראות למסורת הנפנוף
בלא מעט מהדגמים החדשים של גרילי הפחמים השונים תוכלו למצוא גם מערכת אוורור חדשנית שתפקידה להזרים אוויר אל הגחלים ולעודד את בעירתן, כמו גם לווסת את הטמפרטורה ולנדף אוויר כלוא. הודות למערכת הזו אין צורך לנפנף מעל הגחלים ללא הרף, ואפשר להתפנות להנאה מרבית מהמזון הלוהט!